tirsdag, marts 04, 2014

Så englene synger

Det er dejligt med en mand, der kan lide at lave mad :-) Her er det chokolade-crème brûlée med granatæble, han laver.


En blowtorch hedder sådan en gasbrænder - her havde min hjertenskær brug for den til et eksperiment med chokolade-crème brûlée med granatæble. Opskriften fandt jeg i Politiken, og den er rigtig god. Crème brûlée er en lækker kombination af fløjlsblød creme og knasende sprød karamel.

Til 4 ret små desserter:

80 g mørk chokolade
240 g piskefløde
60 g sukker
2 æggeblommer
50 g lyst rørsukker
Pynt
1 granatæble

Hak chokoladen. Bring fløden i kog sammen med halvdelen af sukkeret i en gryde. Tilsæt chokoladen, og rør rundt, til chokoladen er smeltet. Pisk æggeblommerne luftige i en skål med resten af sukkeret. Hæld den næsten kogende chokolademælk over æggeblandingen og pisk det hele sammen med et piskeris. Hæld cremen tilbage i gryden, varm op og rør konstant til cremen er cirka 83 grader. Forvarm ovnen til 100 grader. Hæld chokoladecremen i de fire ramekiner og bag dem i ca. 50 minutter, eller til cremen har sat sig. Køl af og sæt dem i køleskabet natten over. Tag crème brûléerne ud af køleskabet lige inden servering og drys et lag rørsukker over. Karamelliser ved hjælp af en blowtorch eller bunsenbrænder. Skær granatæblet midtover og bank med en ske, så kernerne løsner sig og falder ud. Drys kernerne fra granatæblet på crème brûléerne - og voila!