mandag, august 26, 2013

Nu vi snakker flade maver ...


Denne luftige quinoatærte er sagen, nu vi snakker flade maver. Den er fra Oscar Umahro Cadogans 'Køkkenrevolution for hele familien' og anbefales i Birgitte Nymanns bog 'Flad mave for altid'. Her hos os er vi begejstrede - tærten er virkelig lækker! Quinoa er meget proteinholdigt, uden gluten og giver en god mæthed.

Sautér gulerødder skåret i små stykker (250 g) og 2 porrer i 2 spsk. olie med lidt salt og peber i 10-12 minutter til de er møre. Pisk 2½ dl youghurt naturel, 3 æg og 3 spsk. olivenolie sammen. Bland 3 dl quinoamel og ½ tsk bagepulver med en smule salt og peber og vend det i ægge-yoghurtmassen. Hæld dejen i en tærteform og læg gulerod-porreblandingen over. Sættes i en 180 grader varm ovn i 35-40 minutter. Grøntsagsfyldet kan varieres i det uendelige (broccoli duer dog ikke, da det vil få alt for meget), og krydderier som karry eller muskatnød kan evt. tilsættes dejen.