torsdag, februar 18, 2010

Riiigeligt med smør ...

Kartofelskrælning
Foto: DR

I tirsdags åbnede jeg for en gang skyld for kukkassen om aftenen. 'Spise med Price' er noget af det morsomste, jeg kender. De to brødre kan ikke bare lave mad og forklare det, så man samtidig føler sig godt underholdt. De har noget så sjældent i den branche som selvironi og kan jonglere med ordene, så det er en fryd. Jeg tror, naboerne havde kunnet høre os grine, hvis vi havde haft nogen. Godt nok er jeg ikke lige med på brødrene Prices forbrug af smør, ost og fløde, men de klarer den på charmen ('hov, den halve pakke smør var der ingen, der så ...'). Man får ligefrem lyst til at styrte ud i køkkenet og eksperimentere.

I tirsdags var det kartofler, det gjaldt - et hav af lækre og absolut ikke slankende og heller ikke ligefrem sunde retter. Alligevel endte det med, at Pricerne måtte indrømme, at der ikke er nogen kartoffelret, der overgår en ny dansk kartoffel med salt og smør lige fra gryden. En kartoffel er en kartoffel, tror man måske, men sådan er det ikke. Der findes nemlig et utal af sorter og anvendelsesmuligheder. Det var underholdning og undervisning på højt niveau.

Er der programmer, der kan få dig til at åbne for fjernsynet?